TANQIDIY FIKRLASH MOHIYATI. PEDAGOGIK JARAYONDA TANQIDIY FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISH - Lutfullayeva Sug’diyona Baxtiyor qizi; Saylixonova Gulnoza Erkinovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim jarayonida tanqidiy fikrlash ko‘nikmasini shakllantirish va rivojlantirishning nazariy-metodik asoslari yoritilgan. Tanqidiy tafakkurning mohiyati, uning o‘quvchilarning mustaqil fikrlashiga ta’siri, shuningdek, mazkur kompetensiyani rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik sharoit va usullar tahlil etiladi.