TAʼLIM JARAYONINING QONUNIYATLARI VA TAMOYILLARI.DARS TAʼLIMNI TASHKIL ETISHNING ASOSIY SHAKLI - Karimova Gulnoza; To`rayeva Zebo (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada ta’lim jarayonining pedagogik qonuniyatlari va tamoyillari hamda darsning ta’limni tashkil etishdagi yetakchi shakl sifatidagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Ta’lim jarayonining samaradorligini ta’minlovchi obyektiv bog‘lanishlar, asosiy tamoyillar va darsning didaktik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqola zamonaviy ta’lim amaliyotida darsni takomillashtirish masalalariga metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.