DIDAKTIKA – PEDAGOGIK TA’LIM NAZARIYASI - Hasanova Nazokat,; Gulboyeva Madina, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu matnda didaktika fanining mazmuni, uning pedagogika tizimidagi o‘rni va asosiy kategoriyalari yoritilgan. Didaktikaning tarixiy shakllanishi, Ratke va Komenskiy kabi pedagoglarning nazariy qarashlari hamda ta’lim jarayonining mohiyati haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, zamonaviy ta’lim paradigmalari — an’anaviy, ratsionalistik, insonparvarlik, texnokratik va ezoterik paradigmalarning mazmuni, maqsadi hamda ularning ta’lim jarayoniga ta’siri izohlangan.