TAʼLIMNI TASHKIL ETISH SHAKLLARI VA TURLARI - Rajabova Urozgul Bahrom qizi,; Fayzullayeva Gulsanam Xayrullo qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola ta’lim jarayonini samarali tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlarini chuqur o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda ta’limni tashkil etish tushunchasi, uning asosiy shakllari va turlari tizimli ravishda tahlil qilinadi. Maqolada an’anaviy, interaktiv, masofaviy va aralash (blended learning) shakllarning pedagogik xususiyatlari, afzalliklari va ularning o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, maqolada formal, noformal va informal ta’lim turlari, ularning o‘quv jarayonidagi roli, pedagogik maqsad va vazifalarga mosligi, tanlash mezonlari keng yoritilgan. Shu bois, maqola maktabgacha, boshlang‘ich, o‘rta va oliy ta’lim muassasalari pedagoglari, metodistlar, ilmiy tadqiqotchilar va ta’lim sohasida faoliyat yurituvchi mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.