TARBIYA JARAYONINING MOHIYATI VA MAZMUNI.TARBIYA QONUNIYATLARI VA TAMOYILLARI. TARBIYANING UMUMIY METODLARI - Ergasheva Komila Jo’ra qizi; Qobilova Nilguna Musulmonovnav (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada tarbiya jarayonining mohiyati va mazmuni, tarbiya qonuniyatlari va tamoyillari, shuningdek, tarbiyaning umumiy metodlari ilmiy-pedagogik nuqtayi nazardan yoritilgan. Tarbiya jarayonining shaxs kamolotidagi o‘rni, pedagogik qonuniyatlarga asoslangan holda tashkil etilishi hamda samarali metodlardan foydalanish masalalari tahlil qilingan.