“O‘ZBEKISTON ASOSIY KAPITALGA INVESTITSIYALAR HOLATI VA TENDENSIYALARI” - Sharipov Kamil; Egamov Baxtiyor (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Investitsiyalar va ularning samarali taqsimoti — mamlakat iqtisodiy o‘sishi, infratuzilma rivoji va sektorlar diversifikatsiyasi uchun asosiy omillardan biridir. Asosiy kapitalga yo‘naltirilgan investitsiyalar hajmi va tuzilishi o‘zgarishlari orqali iqtisodiy barqarorlik va rivojlanish darajasi baholanadi. Ushbu maqola stat.uz tomonidan chop etilgan rasmiy ma’lumotlarga tayangan holda, O‘zbekiston investitsiyalar hajmi, ularning tarmoqlar va hududlar bo‘yicha taqsimoti, hamda xorijiy kapital ulushi bo‘yicha tendensiyalarni ko‘rib chiqadi.