ZAMONAVIY INGLIZ ADABIYOTIDA INTERTEKSTUALLIK: IEN MAK’YUEN ROMANLARI MISOLIDA - Imomaliyeva Mahbubaxon Ikromjon qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ingliz adabiyotida intertekstuallik (matnlararo aloqadorlik)ning nazariy asoslari va badiiy matn mazmunini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Ien Mak’yuen ijodi misolida intertekstual unsurlarning roman kompozitsiyasi, obrazlar tizimi va muallifning badiiy uslubidagi funksiyasi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot “Kechirim”, “Amsterdam” va “Shanba” romanlari asosida amalga oshirilgan. Maqolada intertekstual signallar, adabiy ishoralar, madaniy va siyosiy kontekstlarning talqini hamda postmodern adabiyotning poetik xususiyatlari yoritiladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, intertekstuallik Mak’yuen romanlarida matnning ma’nosini chuqurlashtiruvchi asosiy poetik mexanizmdir.