O`zbekiston Respublikasi “Jinoyat kodeksi”ning umumiy qismida qo`llanilgan murakkab yuridik terminlar tasnifi - Jafarov Mahmudxon Xoshimxon o`g`li; I. ERNAZAROVA. (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O`zbekiston Respublikasining Jinoyat kodeksining 1–96-moddalarida, ya`ni ushbu Kodeksning umumiy qismida keltirib o`tilgan, huquqiy sohada keng qo`llaniladigan, shuningdek, yuridik tizimda ham muhim o`rin egallagan, fuqarolar uchun tushunib olish birmuncha murakkab bo`lgan ayrim terminlarga atroflicha izoh berildi hamda ularning asl mohiyati tushunarli darajada yoritildi. Fuqarolar (xalq) maqolada mazmuni ochib berilgan ushbu terminlarni bir o`qishda tushunib olishlari va ijtimoiy hayotda ham keng qo’llashlari mumkin. Shuni ta`kidlab o`tish joizki, bu maqolada keltirib o`tilgan terminlarning ahamiyati nafaqat yuridik sohada, balki jamiyatning boshqa sohalarda ham sezilarli o`ringa ega.