OTM TALABALARINING MUSTAQIL FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHNING NАZАRIY ВА IJTIMOIY АSОSLАRI - Shernazarov Dostonbek Chori o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalarining mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish va rivojlantirishning nazariy hamda ijtimoiy asoslari yoritilgan. Mustaqil fikrlashning shaxs kamolotidagi ahamiyati, ijtimoiy muhit va ta’lim jarayonidagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, talabalarni mustaqil qaror qabul qilish, ijodiy tafakkurni rivojlantirish va ijtimoiy faolligini oshirishda psixologik-pedagogik omillar ko‘rsatib o‘tilgan.