TA’LIM-TARBIYANING YOSHLAR HAYOTIDAGI AHAMIYATI - Turayeva Sayyora Xolliyevna; Turdiyeva Jasmina Sayfiddin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim va tarbiyaning yoshlar hayotidagi o‘rni, uning shaxs shakllanishiga, ijtimoiy taraqqiyotga va mamlakat rivojiga ta’siri tahlil qilinadi. Ta’lim insonning bilim va ko‘nikmalarini rivojlantirishda asosiy omil bo‘lsa, tarbiya shaxsning ma’naviy va axloqiy qadriyatlarini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ta’lim-tarbiyaning yosh avlod uchun zaruriy jihatlari, uning jamiyat barqarorligi va taraqqiyotiga ta’siri ilmiy asoslar bilan yoritiladi.