O‘QITUVCHINING NUTQ MADANIYATI VA NUTQ TEXNIKASI - Norqulova Sevinch To‘Ra qizi,; Primqulova Shaxrizoda Muzaffar qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada o‘qituvchining nutq madaniyati va nutq texnikasining pedagogik faoliyatdagi ahamiyati yoritilgan. O‘qituvchi nutqining ta’sirchanlik darajasi, uning o‘quvchilar bilan muloqot jarayoniga ta’siri, shuningdek, nutq madaniyati va texnikasini shakllantirish yo‘llari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan. Maqolada nutqning tozaligi, aniqligi, ifodaviyligi, mantiqiyligi hamda ovoz, ohang, pauza kabi texnik vositalarning pedagogik jarayondagi o‘rni yoritiladi.