PEDAGOGIK MULOQOT VA KOMMUNIKATIV MAHORAT - Narzullayeva Dilshoda Omon qizi; Normurodova Madina Albert qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada pedagogik muloqotning mohiyati, o‘qituvchi faoliyatidagi kommunikativ mahoratning o‘rni va ahamiyati tahlil etilgan. Pedagogik muloqotning bosqichlari, turlari hamda samarali kommunikatsiya tamoyillari ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, o‘qituvchi shaxsida kommunikativ kompetensiyani rivojlantirish yo‘llari va zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida muloqot madaniyatini shakllantirish masalalari ko‘rib chiqilgan.