O‘QITUVCHINING KASBIY FAZILATLARI VA PEDAGOGIK ETIKA - Jo‘raboyeva Iroda Sodiq qizi; Mirzayeva Sadoqat Husniddin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada o‘qituvchining kasbiy fazilatlari va pedagogik etikasi tushunchalari, ularning ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni hamda o‘zaro uzviy aloqasi ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Shuningdek, pedagog shaxsining kasbiy yetukligini belgilovchi omillar, o‘qituvchi faoliyatida axloqiy qadriyatlarning ahamiyati hamda zamonaviy ta’limda pedagogik etikaning o‘rni yoritilgan.