PEDAGOGIK MAHORATNING TARKIBIY QISMLARI BILIM, KO‘NIKMA, MALAKA, QOBILIYAT - Xushboqova Sevara Abduvohid Qizi; Xomidov Bekzod Ruzimatovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada pedagogik mahoratning mohiyati, uning asosiy tarkibiy qismlari — bilim, ko‘nikma, malaka va qobiliyatlar tizimi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan. O‘qituvchi shaxsining kasbiy kamolotini ta’minlashda ushbu tarkibiy qismlarning o‘zaro aloqasi, ta’lim-tarbiya jarayonidagi roli hamda zamonaviy ta’limdagi ahamiyati yoritilgan.