Bo‘yrakning surunkali kasalligi bo‘lgan bemorlarda qisman olinadigan protez o‘rnatilgan joydagi to‘qimalarda mikrotsirkulyatsiyani baholash - Rixsieva D.U., (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maxsus adabiyotlarni tahlil qilish shuni ko‘rsatadiki, surunkali buyrak kasalligi bo‘lgan bemorlarning psixologik holati, stomatologik sanatsiyaga bo‘lgan motivatsiya darajasi, stomatologik kasallanishning darajasi va tuzilishi asosiy kasallikni davolash bosqichlarida yetarlicha o‘rganilmagan. Biroq bu ko‘rsatkichlar tibbiyot uchun katta amaliy ahamiyatga ega.