PEDAGOGIK AMALIYOTDA KASBIY AHLOQ ME’YORLARINING YUZAGA KELISHI VATARAQQIYOTI - G’ofurova Gulbahor Rustamovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik faoliyatda kasbiy etika tushunchasi, uning mazmuni, o‘qituvchi faoliyatidagi ahamiyati hamda kasbiy etikaning shakllanish bosqichlari ilmiy-nazariy manbalar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda tarixiy-pedagogik, taqqoshlovchi va kontseptual tahlil metodlaridan foydalanilib, o‘qituvchida kasbiy etikaning shakllanish jarayoni bosqichma-bosqich ochib berildi. Natijalar kasbiy etikani o‘qituvchilik mahoratining asosiy ko‘rsatkichi sifatida baholashga imkon beradi.