RUS VA O‘ZBEK TILLARIDA FE’L KATEGORIYALARINING QIYOSIY O‘RGANILISH - Оtaxonova Ruxsora Isroil qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola rus va o‘zbek tillaridagi fe’l kategoriyalarining qiyosiy tahliliga bag‘ishlangan. Tadqiqotda fe’lning morfem tarkibi va grammatik kategoriyalari: zamon, tur, shaxs, son, nisbat hamda so‘z yasash modellari o‘ziga xosligi ko‘rib chiqiladi. Qiyosiy tahlil shuni ko‘rsatdiki, har ikkala til fe’l ma’nolarini ifodalashning boy vositalariga ega, biroq morfologik jihatidan farqlanadi.