Maktabgacha yoshdagi bolalarda tabiat orqali estetik dunyoqarashni shakllantirish. - Sayfullayev G'ulom Maxmudovich; Olimjonova Sarvinoz Sanjarbekovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni tabiat bilan tanishtirish orqali ularning estetik dunyoqarashini shakllantirish haqida yoritiladi.Estetik dunyoqarashni shakllantirish haqida tushunchalar va tavsiyalar berib òtiladi.Bolalar tabiat orqali nimalarni his qilishlari,tabiat bilan tanishtirish bizga qanday natija berishi haqida so`z yuritilgan.Maktabgacha yosh davri— bolalarda estetik dunyoqarash,gózallikni his qilish va tabiatga mehr berishni shakllantirishda eng muhim bosqich hisoblanadi.Bolalarni tabiat bilan tanishtirish jarayonida ularning estetik dunyoqarashini shakllantirish va rivojlantirish bugungi kunda dolzarb va pedagogik vazifadir.