O‘ZBEK BOLALAR ADABIYOTIDA MEDIASAVODXONLIK UNSURLARINING TALQINI - Normurodova Nigora Abdusattorovna; Malika Nasimova Oybek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek bolalar adabiyotida mediasavodxonlik unsurlarining shakllanishi, rivoji, badiiy talqini va pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli muhitda bolalarning ongiga ta’sir qiluvchi omillar, adabiy asarlarda media bilan ishlash madaniyati, axborotni tanlash, uni qayta ishlash, axborotga tanqidiy yondashuv kabi kompetensiyalarning badiiy modellashtirilgan shakllari ilmiy asosda o‘rganiladi. Tadqiqot milliy bolalar adabiyoti namunalari – Xudoyberdi To‘xtaboyev, Qudrat Hikmat va zamonaviy bolalar yozuvchilarining asarlaridagi media bilan bog‘liq obrazlar va vaziyatlar asosida yoritiladi.