ЁШЛАР СИЁСАТИГА ОИД ТАДҚИҚОТЛАРИНИНГ МЕТОДОЛОГИК АСОСЛАРИ - Иброҳимов Беҳруз Акмал ўғли (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ҳар қандай ривожланган замонавий давлат ёшларнинг ижтимоийлашувига ва уларнинг жамиятга интеграциясига жиддий эътибор беради. Ахир мамлакатнинг келажаги, иқтисодий фаровонлиги ва сиёсий обрўси давлатнинг ёшларга, уларнинг ахлоқий ва касбий ривожланишига қандай ғамхўрлик қилишига боғлиқ. Ушбу мақолада ёшлар сиёсатини ўрганишнинг асосий услубий ёндашувлари асослаб берилган. Муаллиф танланган мавзу бўйича тарихшунослик базаси етарлича кенг ва мавзуни умумий тушунишга имкон беради, деган хулосага келади, аммо баъзи жиҳатлар ҳали ҳам ўрганилмаган.