Aniq va tabiiy fanlarni raqamli texnologiyalar asosida o‘qitish hamda ta’lim tizimidagi muammolarning tahlil va yechimlari - N.B.Utebaeva (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada aniq va tabiiy fanlarni raqamli texnologiyalar yordamida o‘qitishning afzalliklari, mavjud muammolar hamda ularning samarali yechimlari yoritildi. Zamonaviy ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalarning o‘rni tobora ortib borayotgan bir paytda, ularni to‘g‘ri va maqsadli qo‘llash orqali o‘quvchilarning bilim olish jarayonini qiziqarli, samarali hamda innovatsion yo‘nalishda tashkil etish mumkinligi ko‘rsatib o‘tildi. Shuningdek, o‘qituvchilar malakasi, o‘quv resurslarining yetarli emasligi va infratuzilma bilan bog‘liq muammolar tahlil qilingan hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan.