MARKAZIY ASAB TIZIMI FALAJLANGAN BOLALARNING. RVOJLANISH XUSUSIYATLARI - FURKATOVA SEVINCH SHERZOD QIZI; XO’JAMQULOVA DILNOZA HAZRAT QIZI; SHOMUROTOV ULUGBEK MELIKBOBOYEVICH (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada markaziy asab tizimi falajlangan (bolalik serebral falaji – DCP) bolalarning jismoniy, ruhiy, nutqiy va ijtimoiy rivojlanishidagi o‘ziga xosliklar tahlil qilinadi. Asarda bu bolalar bilan ishlashda maxsus psixologik-pedagogik yondashuvlar, reabilitatsiya usullari, shuningdek, ularning oilaviy va ijtimoiy muhitga moslashuvini ta’minlash muhimligi yoritilgan. Maqolada shuningdek, erta diagnostika, individual rivojlantiruvchi dasturlar va inklyuziv ta’limning ahamiyati alohida ko‘rsatilgan.