BOLANING TARBIYASIDA PSIXOLOGIYANING OʻRNI - QAHHOROVA ZUHRAXON ULUGʻBEK QIZI; QAHHOROVA FOTIMAXON ULUGʻBEK QIZI; SHOMUROTOV ULUGBEK MELIKBOBOYEVICH (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Bolaning tarbiyasida psixologiyaning oʻrni juda muhimdir. Psixologiya bolaning xulq-atvori, hissiyotlari, ijtimoiy va intellektual rivojlanishini tushunishga yordam beradi. Ona-ota va tarbiyachilar psixologik bilimlar orqali bolaning individual xususiyatlarini hisobga olib, unga mos tarbiyaviy yondashuvni tanlay oladi. Shu bilan birga, psixologiya bolaning ijtimoiy muhitga moslashuvi, ishonchli va sog‘lom shaxs sifatida shakllanishida asosiy vosita hisoblanadi. Shu bilan birga, psixologiya bolaning o‘zini anglashiga, ishonchli va sog‘lom shaxs sifatida shakllanishiga yordam beradi.