Pedagogical Opportunities of Using Historical and Cultural Heritage in the Training of Engineering-Pedagogical Personnel - Ahrorbek Ahmadjonov Shuhratbek o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada muhandis-pedagoglar tayyorlash jarayonida tarixiy-madaniy merosdan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Tarixiy va madaniy boyliklar – texnik tafakkur, axloqiy qarashlar va kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishda muhim resurs sifatida qaraladi. UNESCO, EQF va OECD kabi xalqaro standartlar asosida tarixiy merosdan ta’limda foydalanishning metodik asoslari ochib berilgan. Shuningdek, muhandislik ta’limiga tarixiy kontekstni integratsiyalash orqali ko‘rgazmali, tarbiyaviy va innovatsion yondashuvlarni amalga oshirish yo‘llari ko‘rsatilgan. Maqola xalqaro tajribalarni mahalliy ta’lim tizimiga moslashtirish imkoniyatlarini ham o‘z ichiga oladi.