OILAVIY MUNOSABATLARNING BUZILISHI VA AJRIM MOTIVLARI - Ro`ziyev Jamshidbek; Mirsidikova Azizaxon (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada oilaviy munosabatlarning buzilishi va ajrim motivlari psixologik, ijtimoiy hamda ma’naviy omillar asosida tahlil qilingan. Oila institutining barqarorligini ta’minlashda o‘zaro hurmat, ishonch va kommunikativ madaniyatning o‘rni yoritilgan. Shuningdek, ajrimga olib keluvchi asosiy sabablar, ularning shaxs psixologiyasiga ta’siri hamda zamonaviy oilalarda kuzatilayotgan psixologik inqirozlar tahlil etilgan [1].