UMUMIY O’RTA TA’LIM MAKTABLARIDA IMOM AL-BUXORIY HADISLARINI O’RGANISH JARAYONINI TASHKILIY PEDAGOGIK ASOSLARI - Razzaqov Bilimjon Begijon o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Islom ta'limi sohasida hadislarni o'rganish o'quvchilarning axloqiy va ma'naviy rivojlanishini shakllantirishda muhim o'rin tutadi. Hadis to'plamlarida qayd etilgan Muhammad Payg'ambarning (sollallohu alayhi vasallam) ta'limotlari Islomni tushunish va unga amal qilish uchun muhim hisoblanadi. Imom Al-Buxoriyning haqiqiyligi va ishonchliligi bilan keng e'tirof etilgan Sahih Al-Buxoriy to'plami hadislarning eng hurmatli to'plamlari qatoriga kiradi. Umumiy o'rta ta'lim maktablari sharoitida Imom Al-Buxoriy hadislarini o'rganish jarayoni samarali o'rganish va tushunishni ta'minlash uchun muayyan tashkiliy-pedagogik tamoyillarga rioya qilishni talab qiladi.