OSIYO TARAQQIYOT BANKINING O‘ZBEKISTON RIVOJLANISHI UCHUN AJRATGAN KREDIT LINIYALARI VA GRANTLARI - Mamarasulova Iroda Zafarjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Osiyo taraqqiyot banki, mamlakatlar o‘rtasidagi ishtirokda milliy valyutalar va investitsiyalar almashish, yirik infrastruktura loyihalari uchun moliyaviy yordam ko‘rsatish, va mintaqadagi ta’lim, sog‘liqni saqlash, energiya, transport, kommunikatsiya va boshqa sohalarda iqtisodiy rivojlanishni kuchaytirishda o‘z ahamiyatli vazifalarini amalga oshiradi. Bundan tashqari, energetika sohasini isloh qilish dasturi chiqindilarni va qazib olinadigan yoqilg‘idan foydalanishni kamaytirish bo‘yicha aniq siyosatni o‘z ichiga oladi. Bu boradagi say-harakatlar mamlakatimiz uchun dolzarb mavzu bo‘lib, maqola Osiyo tarqqiyot banki tomonidan ajratilayotgan kredit liniyalarini o‘rganishga bag‘ishlangan.