TA’LIMDA KREATIVLIK VA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Zamonaliyeva Laziza (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida kreativlik va tanqidiy fikrlashni rivojlantirish texnologiyalari tizimli jihatdan tahlil etiladi. Avvalo, kreativlik va tanqidiy fikrlash tushunchalari va muhimligi ko‘rib chiqiladi, so‘ng ta’lim muhitida ularni rivojlantirishga qaratilgan texnologik vositalar va yondoshuvlar (masalan, loyiha-asosli ta’lim, raqamli vositalar, sun’iy intellekt bilan integratsiya) tahlil qilinadi. Nihoyat, amaliyotdagi xatarlar, cheklovlar hamda kelajakdagi yo‘nalishlar muhokama qilinadi. Ta’lim sohasidagi zamonaviy psixologik va pedagogik tadqiqotlarga tayangan holda, muallif o‘z fikrini bildiradi.