O’tkir koronar sindrom bilan og’rigan bemorlarni raqamli profilaktikasi - Mamadaliyev Sardorbek Uroyimjon o’g’li; Abdullayev Nodirbek Uroyimjon o’g’li; Nurmirzayev Abduvali Malikjon o‘g‘li; Nazarov Shaxzodbek Daminjon o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada o‘tkir koronar sindrom (OKS) bilan og‘rigan bemorlarni raqamli texnologiyalar yordamida profilaktika qilish masalalari yoritilgan. Raqamli monitoring tizimlari, mobil ilovalar va sun’iy intellekt asosidagi sog‘liqni saqlash platformalarining bemor holatini kuzatish, xavf omillarini baholash va takroriy xurujlarning oldini olishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, masofaviy maslahatlar, yurak urish chastotasini kuzatuvchi qurilmalar va elektron sog‘lom turmush tarzi dasturlarining samaradorligi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Maqolada raqamli profilaktikaning afzalliklari va amaliy qo‘llanilish imkoniyatlari tibbiyot amaliyotida muhim yo‘nalish sifatida asoslab berilgan.