TOSHKENT MINTAQASIDA TURIZM TARMOG‘INING MINTAQAVIY IQTISODIYOTDAGI O‘RNI VA RIVOJLANISH OMILLARI - Shodiyeva Nafosat Hamza qizi; Ro’zmatov Boburjon Zafarjon o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Toshkent mintaqasida turizm tarmog‘ining mintaqaviy iqtisodiyotdagi o‘rni, uning rivojlanish yo‘nalishlari va iqtisodiy ta’siri tahlil qilingan. Mintaqada turizm sohasining iqtisodiy salohiyati, investitsion imkoniyatlari hamda hududiy infratuzilmaning ta’sir darajasi o‘rganiladi. Mazkur mavzu bugungi kunda dolzarb bo‘lib, Toshkent mintaqasining iqtisodiy o‘sishini ta’minlashda turizm tarmog‘i strategik ahamiyat kasb etadi.