Sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda biologiya fanining o‘rni - Xoliqulova Zulayxo, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada sog‘lom turmush tarzini shakllantirish jarayonida biologiya fanining ahamiyati tahlil qilingan. Biologiya bilimlari inson organizmining asosiy funksiyalari, sog‘lom ovqatlanish, jismoniy faollik va kasalliklarning oldini olish bilan bog‘liq jarayonlarni chuqur tushunishga yordam beradi. Tadqiqotda biologiya fanini o‘quv jarayonida qo‘llash orqali yoshlar va kattalar orasida sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilishning samarali usullari ko‘rib chiqilgan.