AGROTURIZM RIVOJLANGAN XORIJIY DAVLATLAR TADQIQOTLARIDAN FOYDALANISH - Abdullayeva Ozoda Saʻdulla qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada hududlarda qıshloq xoʻjalıgı tarmoqlarıda hududiy agroturızm sohalarını rıvojlantırıshnıng xorıjıy davlatlar tadqıqotlarıdan foydalanısh jihatlari oʻrganilgan. Shuningdek agroturizm tushunchasiga nazariy jihatdan yondashilgan. Agroturizm – turistlarni yoki tashrif buyuruvchilarni hududda qishloq xoʻjaligi uchun maqsadli foydalaniladigan hududlarga jalb etishga qaratilgan. Bugungi kunda esa agroturizm oʻzining shahar shovqinidan charchaganlarni jalb etish hamda qishloq hoʻjaligini amalga oshirilayotgan yangiliklarni targʻib qilish uchun ham oʻrganish jadallashdi.