Ilk bolalik davrida shaxsning rivojlanish xususiyatlari - Atanazarova Dinora Baxrom qizi, Shomurodov Ulugbek Melikboboyevich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola orqali ilk bolalik davrida shaxsning rivojlanishi, nutqining shakllanishi o’z xatti-harakatlarini irodaviy boshqarish ko’rinishlari, qat’iylikni anglash va bolada birinchi tafakkur operatsiyalari yuzaga kelishi. Buni bola biror predmetni olishga harakat qila olganidan so‘ng, uni sinchiklab o‘rganishida ko‘rishimiz mumkin. O'z o'zini anglash insonning atrof-muhitga bo'lgan munosabati, uning "men" tushunchasi, o'ziga bo'lgan munosabati orqali ko’rishimiz mumkin.