HIBBAT UL-HAQOYIQ VA QUTADG‘U BILIG ASARLARINING QIYOSIY TAHLILI - Qo‘ziqurbonov Dostonbek Mashrabjon o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada Ahmad Yugnakiy yaratgan “Hibbat ul-haqoyiq” asari bilan Yusuf Xos Hojibning “Qutadg‘u bilig” asari o‘rtasidagi mazmuniy, falsafiy va badiiy bog‘liqlik qiyosiy tahlil qilinadi. Asarlar turkiy adabiyot tarixida axloqiy-didaktik yo‘nalishdagi yirik manbalar sifatida o‘rganiladi. Tadqiqotda komparativ, tarixiy va falsafiy metodlar qo‘llanilib, ilm, adolat va komillik g‘oyalari asosida ularning umumiylik va farqlari ochib berilgan. Maqola natijalari turkiy adabiyotdagi didaktik tafakkur evolyutsiyasini yoritadi.