Inson diqqatining xususiyatlari - Qurbonova Dinora Farxod qizi, Tojiddin Yo’ldoshev Abdukarimovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Maqolada diqqat ko’chuvchanligining asosiy omili sifatida diqqatning tanlovchanlik nazariyasi va unda bir necha olimlar tomonidan yaratilgan diqqat modellari, Ong ravshanligining potologik pasayishi, diqqat patologiyasi uning buzilishlari, diqqatni rivojlantirish va boshqarishdagi muammolar yoritilgan.