BYUDJET DAROMADLARI TARKIBINI TAHLIL QILISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Zaynalov Jahongir Rasulovich; Abdunazarov Davlat (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada byudjet daromadlari tarkibini tahlil qilishning zamonaviy usullari va ularning davlat moliya siyosatini samarali boshqarishdagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqotda an’anaviy statistik tahlil yondashuvlari bilan bir qatorda econometrik modellar, regressiya va trend tahlillari, shuningdek, raqamli iqtisodiyot sharoitida Big Data texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Olingan natijalar byudjet daromadlarini prognozlash va fiskal barqarorlikni ta’minlashda zamonaviy tahlil metodlarining ahamiyatini ko‘rsatadi.