15–16 yoshli futbolchilarni texnik-taktik tayyorgarligini samarali tashkil etish - Allambergenov Aydos Alauatdinovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada 15–16 yoshli futbolchilarni texnik-taktik tayyorgarligini shakllantirishning ilmiy asoslari, o‘quv-mashg‘ulot jarayonini tashkil etishning zamonaviy usullari hamda sportchilarning o‘yin faoliyatini tahlil qilish natijalari yoritilgan. Yosh futbolchilarning jismoniy rivojlanish bosqichlariga mos tarzda texnik va taktik ko‘nikmalarni rivojlantirishda individual yondashuv, mashg‘ulot yuklamalarini to‘g‘ri rejalashtirish va o‘yin sharoitiga yaqin modellashtirilgan mashqlar qo‘llashning samaradorligi ilmiy asoslab berilgan.