TARIXIY SHAXSLARNING TASVIRLANISHI - Erkaboyeva Nargiza (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada tarixiy shaxslarning adabiyot, tarix va xalq og‘zaki ijodidagi tasvirlanish uslublari tahlil qilinadi. Ayniqsa, tarixiy shaxslarning badiiy obrazga aylanishi jarayonida ularga berilgan baho, yondashuvlar, milliy va madaniy qadriyatlar bilan bog‘liqligi o‘rganilgan. Maqolada o‘quvchilarga tarixiy shaxslar haqida chuqurroq tasavvur berish, ularning obrazlarini to‘g‘ri anglash va mustaqil fikrlashga undash maqsad qilingan.