INTERNET IZOHLARINING NUTQ AKTLARI TIZIMIDAGI OʻRNI - Djurayeva Maxbuba Usmanovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur ishda internet izoh matnlari nutq aktlari nazariyasi nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi — oʻzbek internet diskursida soʻzlovchining maqsadga yoʻnaltirilgan nutqiy harakatlarini aniqlash va ularni nutq aktlari tizimida tasniflashdir. Izohlarda namoyon boʻladigan iltimos, tanqid, tasdiq, inkor, baho, kinoya kabi nutq aktlari turlari va ularning semantik-pragmatik yuklamasi tahlil qilinadi. Ushbu yondashuv orqali internet izohlarining kommunikativ dinamikasi va ularning ijtimoiy-lisoniy funksiyasi ochib beriladi.