MINTAQAVIY SANOAT ZONALARINING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Eshmaxmatov Ulug‘bek Erkin o‘g‘li, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada mintaqaviy sanoat zonalarining tashkil etilishi, ularning iqtisodiy rivojlanishdagi roli va samaradorligi tahlil qilingan. Sanoat zonalarining mahalliy va xorijiy investitsiyalarni jalb etishdagi o‘rni, yangi ish o‘rinlari yaratish, hududiy ishlab chiqarish salohiyatini oshirish hamda eksport hajmini kengaytirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, maqolada O‘zbekiston tajribasi asosida ayrim sanoat zonalarining faoliyati o‘rganilib, ularning ijobiy va salbiy jihatlari baholangan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sanoat zonalarining samarali faoliyati uchun muvofiqlashtirilgan infratuzilma, qulay soliq rejimi va institutsional qo‘llab-quvvatlov zarurligi ta’kidlangan. Maqola yakunida mintaqaviy sanoat zonalari samaradorligini oshirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar keltirilgan.