INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI MUSTAQIL FIKRLASHGA O‘RGATISH METODIKASI - Xamrayeva Zarina (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining mustaqil fikrlashini shakllantirishda innovatsion texnologiyalarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda o‘quvchilarda tahliliy fikrlash, muammoni hal qilish va ijodiy yondashuvni rivojlantirishga xizmat qiluvchi zamonaviy ta’lim texnologiyalari tahlil qilinadi. Muallif innovatsion yondashuvlar orqali o‘qitish jarayonida o‘quvchilarni faol, mustaqil va tanqidiy fikrlashga yo‘naltirish usullarini taklif etadi.