MAKTABGACHA TALIM YOʻNALISHI TALABALARIGA INTEGATSIYALASHGAN TALIMNI TASHKIL ETISH - Parmanova Mahzuna Aliqul qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola maktabgacha ta’lim yo‘nalishi talabalariga integratsiyalashgan ta’limni tashkil etishning ilmiy-nazariy asoslari, metodologik yondashuvlari va amaliy joriy etish mexanizmlarini chuqur tahlil qiladi. Integratsiyalashgan ta’limning konstruktivizm, sotsiokultural va ko‘p intellekt nazariyalariga asoslanganligi, bolalarning kognitiv, ijtimoiy-emotsional va jismoniy rivojlanishiga ta’siri o‘rganiladi. Xalqaro tajribalar (Finlyandiya, Singapur) va O‘zbekistondagi amaliyotlar solishtirilib, ushbu yondashuvning afzalliklari, cheklovlari va pedagoglar tayyorgarligining ahamiyati yoritiladi. O‘zbekiston ta’lim tizimida integratsiyalashgan ta’limni rivojlantirish bo‘yicha tizimli takliflar keltiriladi. Maqola ilmiy adabiyotlar, empirik ma’lumotlar va xalqaro tajribalarga asoslanadi.