O’ZBEKISTONDA OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIK QOIDALARI - Rahimov Yorqin Erkinovich,; Abdivasiyeva Gavhar Sirojiddin qizi,; Shodiyev Samandar Rajab o’g’li, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash masalalari, uning huquqiy va iqtisodiy asoslari, shuningdek, amaldagi qonunlar va xalqaro standartlarga muvofiqlik masalalari tahlil qilinadi. Mamlakatda oziq-ovqat mahsulotlari sifati va xavfsizligini yaxshilash uchun amalga oshirilayotgan islohotlar, shuningdek, agrosanoat majmuasini rivojlantirish va milliy oziq-ovqat xavfsizligini boshqarish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Qishloq xo‘jaligi sohasidagi o‘zgarishlar, yer maydonlarining kamayishi va aholi sonining oshishi fonida oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashning dolzarbligi yoritiladi.