NORMUROD NORQOBILOV QISSALARIDA SO‘ZNING KO‘CHMA MA’NODA ISHLATILISHIGA DOIR - Xudaynazarova Charos Sharifjonovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Yozuvchi N.Norqobilov o‘z qissalarida tilning turli tasviriy vositalaridan unumli foydalangan. Shulardan biri so‘zning ko‘chma ma’nolari hisoblanadi. Ushbu maqolada ko‘chimning metafora, metonimiya va sinekdoxa kabi turlari yozuvchi qissalaridan keltirilgan misollar asosida tahlilga tortilgan.