OʻZBEKISTONNING MINTAQAVIY SHAROITIDA GIDROENERGETIKA OBYEKTLARINING ISHONCHLILIK XUSUSIYATLARI - Ibragimova Sanobar Isomiddin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonning mintaqaviy sharoitida gidroenergetika ob’yektlarining ishonchlilik xususiyatlari chuqur tahlil qilinadi. Hududning iqlimiy sharoitlari, gidrologik ko‘rsatkichlari, mavjud inshootlarning ekspluatatsiya tajribasi asosida muammolar va ularni hal etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, gidrotexnika inshootlari xavfsizligi, ishonchlilikni oshirish texnologiyalari, zamonaviy monitoring usullari hamda kelajak istiqbollari haqida ilmiy asoslangan xulosalar beriladi.