SON-CHANOQ BO`G`IMI ENDOPRATEZIDAN KEYINGI ASORATLAR - Maxammadjonov Saidislombek Doniyorjon o`g`li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada son-chanoq bo‘g‘imi endoprotezidan keyingi davrda uchraydigan asoratlar, ularning turlari, klinik belgilari va oldini olish yo‘llari tahlil qilinadi. Endoprotezlash bugungi kunda og‘ir artroz, son suyagi sinishi yoki degenerativ kasalliklarda bemorlarning harakatchanligini tiklash va hayot sifatini yaxshilashning eng samarali usullaridan biri hisoblanadi. Biroq operatsiyadan keyingi davrda infeksiya, tromboemboliya, protezning bo‘shashuvi va boshqa muammolar yuzaga kelishi mumkin. Ushbu maqolada ushbu asoratlarning patogenezi, davolash usullari va profilaktik choralar ko‘rib chiqiladi.