TARIXIY SHAHAR MARKAZLARIDA MEHMONXONA QURILISHIDA EKOLOGIK BARQARORLIK TAMOYILLARI - Maxmudova Mohinur,; zenodo, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada tarixiy shahar markazlarida mehmonxonalar qurilishi jarayonida ekologik barqarorlik tamoyillarini qo‘llash masalalari yoritilgan. Energiya samaradorligi, chiqindilarni kamaytirish, yashil hududlarni saqlash va milliy hamda xorijiy tajribalarni o‘rganish orqali mehmonxona arxitekturasini ekologik talablarga moslashtirish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, ekologik barqarorlikning iqtisodiy va ijtimoiy samaralari ko‘rib chiqilgan