MEHMONXONALAR ARXITEKTURASINING RIVOJLANISH TARIXI - Mohinur Maxmudova (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada mehmonxonalar arxitekturasining qadimdan to hozirgi kungacha bo‘lgan rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Mehmonxonalar dastlab sayyohlar, savdogarlar va ziyoratchilar uchun oddiy turar joy sifatida paydo bo‘lgan bo‘lsa, keyinchalik ularning arxitekturasida funksional va estetik talablarga mos yangi shakllar vujudga keldi. Zamonaviy davrda mehmonxonalar nafaqat turizm infratuzilmasi, balki shahar arxitekturasi va iqtisodiyotining ajralmas qismiga aylandi.