Muhandis-pedagoglarni tayyorlashda tarixiy-madaniy meros: nazariy asoslar, xalqaro tajriba va rivojlanish yo‘nalishlari - Ahrorbek Ahmadjonov Shuhratbek o’g’li, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada muhandis-pedagoglarni tayyorlash jarayonida tarixiy-madaniy merosdan foydalanishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinib, tarixiy merosning epistemologik, didaktik va tarbiyaviy jihatlari ochib berildi. Xalqaro tajribalar – Germaniya va Yaponiyadagi ta’lim tizimlari hamda O‘zbekistondagi islohotlar misolida merosning ta’lim jarayoniga integratsiyasi ham ko‘rsatib o’tilgan. Shuningdek, merosdan foydalanishdagi mavjud muammolar – o‘quv dasturlaridagi yetarli integratsiya qilinmaganlik, pedagoglarning metodik tayyorgarligi, raqamli resurslarning cheklanganligi va talabalar qiziqishining pastligi o’rganilib, muammolarni bartaraf etish uchun aniq chora-tadbirlar va istiqbolli yo‘nalishlar taklif etilgan.