ZAMBURUG‘LI INFEKSIYALAR (MIKOZLAR) VA ULARNING KLINIK AHAMIYATI - Jumanazarova Fariza Abduxoliq qizi; Ismatullayevich Xolmurodov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada zamburug‘li infeksiyalar (mikozlar)ning etiologiyasi, tasnifi, klinik belgilari va tibbiyotdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, laborator tashxis qo‘yish usullari, davolash va profilaktika choralariga alohida e’tibor qaratilgan. Mikozlarning immuniteti pasaygan bemorlardagi og‘ir oqibatlari va ularni erta aniqlash zarurligi ta’kidlanadi.